عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه دیپلماسی انرژی فرصتی مغتنم برای پاسخ دندانشکن به تحریمهاست، گفت: یکی از راههایی که مسیر همکاریهای تازه بینالمللی را باز میکند دیپلماسی انرژی است.
از زمان دولت هاشمی رفسنجانی و بعد در دولت اصلاحات همیشه بین ایران و عمان بحث بر سر صادرات گاز و استفاده ایران از ظرفیت مازاد کارخانه تبدیل گاز طبیعی به الانجی مطرح بوده است و این مذاکرات همیشه تداوم داشته است، اما مشکلاتی هم در مسیر اجرای این توافق طرفین بوده است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد ایران بهدنبال این است که زمینه اجرایی شدن پروژههای طراحیشده صادرات گاز به پاکستان و تا حدودی افغانستان و عمان را فراهم کند و قراردادهای گازی مربوطه، امضا و اجرا شوند.
معاون مدیر بینالملل در بازاریابی و عملیات گاز شرکت ملی نفت ایران گفت: در حال حاضر 1.5 میلیون تن گاز یا روزانه حدود 6 میلیون متر مکعب گاز جهت تبدیل به الانجی به عمان ارسال میشود که به تدریج این رقم افزایش پیدا خواهد کرد.
عمان بودجه سالانه خود را به میزان 12.13 میلیارد ریال عمان (31.5 میلیارد دلار) برای سال 2022 تصویب کرد که به گفته رسانه های این کشور، بیشتر این بودجه به خدمات عمومی اساسی، از جمله بخش سلامت و حمایت اجتماعی و تشویق به سرمایه گذاری اختصاص داده شده است.
محمد الرومهی، وزیر نفت و گاز عمان در مصاحبه با اس اند پی گلوبال پلاتس اظهار کرد در صورت احیای برجام، عمان علاقمند خواهد بود طرحهای واردات گاز ایران از طریق خط لوله احیا شود.